0767 186 768 Luni Sambata 10:00 - 21:00 Iuliu Maniu 74-76, Bucuresti

Inaintarea in varsta inseamna si aparitia unor modificari ale corpului, astfel incat nivelul estrogenului se diminueaza si pot sa se manifeste fluctuatii de greutate. In acest fel, multe persoane cumuleaza grasime mai ales in jurul zonei abdominale.

Portalul Care2.com scrie ca metabolismul va incetini, asa ca dupa ce implinesc varsta de 40 de ani, femeilor le este mai greu sa slabeasca.

Greutatea peste 40 de ani
Greutatea peste 40 de ani

Expertii sunt de parere ca este important sa va mentineti o stare de sanatate buna si nu este asa de greu si dificil sa va mentineti un abdomen plat dupa aceasta varsta.

Daca vreti sa aveti parte de greutatea dorita, este bine sa aveti in minte anumite obiective clare si impuneti-va ca schimbarile pe care le veti face sa aiba impact nu numai asupra aspectului fizic, ci si asupra starii de sanatate.

Relaxati-va si petreceti timp mai mult cu prietenii!

Obezii sse confrunta deseori cu afectiuni precum diabet, hipertensiune si colesterol ridicat si voi vreti sa evitati in primul rand aceste lucruri. Este recomandat sa incercati sa eliminati stresul, deoarece din cauza acestuia corpul secreta un hormon numit cortizol, care este cel care ajuta la stocarea grasimii pe abdomen.

Este bine sa va si relaxati, sa petreceti timp cu prietenii, si nu va asumati lucruri pe care nu le puteti duce la bun sfarsit.

Incercati sa mergeti la sala sau sa alergati prin parc zilnic, deoarece asa va veti mentine si masa musculara adecvata.

Faceti miscare zilnic si scapati de stres!

Expertii in domeniul fitness si nutritie recomanda exercitii cu greutati usoare, ca sa se poata intari muschii si sesiuni intense de cardio, care ard multe calorii. Chiar daca ati depasit varsta de 40 de ani, multi specialisti apreciaza ca este o eroare sa mai aveti parte de diete restrictive.

Infometarea va avea un impact negativ asupra metabolismului deja incetinit, asa ca este indicat sa va axati mai ales pe o alimentatie sanatoasa.

Nu mai mancati deloc alimente procesate, prajeli si dulciuri si optati tot timpul pentru alimente proaspete si integrale.